fbpx
Bygglet / FAQ

FAQ

Fungerar Bygglet lika bra i surfplatta och telefon?

Bygglets funktionalitet är anpassad efter roller. För projektadministratören som är i behov av stora översikter, fungerar Bygglet bäst på datorn. För fältpersonalen som skall se sina arbetsorder, göra inköp av material, tidrapportera etc, funkar Bygglet toppen också i mobilen.

Men självklart har man all info tillgänglig, så länge du har internetuppkoppling. Vår app utvecklas hela tiden och vi jobbar för att även översikter och skall vara hanterbara ute på fältet!


Hur fungerar Bygglets abonnemang?

Abonnemanget betalas alltid i förskott och bäst pris får du om du betalar för ett helt år. För Bygglet Bas och Total kan du också välja att bli fakturerad månadsvis, men till en något högre kostnad. Läs mer om de olika paketen här!

Bindningstiden är 12 månader första året och därefter blir uppsägningstiden i enlighet med ditt valda faktureringsintervall, vilket är minst 3 månader.  Självklart hjälper vi dig hela vägen för att du ska komma igång på ett bra sätt.


Hur länge har ni funnits på marknaden?

Bygglet startade 2010 och är idag både marknadsledande och det bolag som växer mest på den svenska marknaden. Vår framgång bygger på att Bygglet är oerhört lätt att använda och bäst stödjer hela flödet från offert till faktura. Vi har idag mer än 50 000 användare och 9 av 10 kunder rekommenderar Bygglet. Se allabolag!


Hur mycket tid behöver jag lägga för att komma igång?

Så fort du har bestämt dig för att köpa Bygglet får du en inloggning och kan köra igång. Du blir också kontaktad av vårt Customer Success Team, som gör några enkla inställningar, så att Bygglet kommer fungera optimalt just för dig. De kör också en genomgång med dig så att du får en kick-start och hjälp att vara igång snabbt. En del av våra kunder är igång på ett par timmar, några tar lite längre tid på sig. Men vårt Customer Success Team är med dig så länge du vill och behöver. Och sedan har du alltid tillgång till vår populära och kostnadsfria Support och inne i Bygglet har vi också många fina hjälpfunktioner om du ibland behöver bli påmind om hur något skall göras.

Men Bygglets framgång bygger på enkelhet och idag har vi 50 000 användare och 9 av 10 kunder rekommenderar Bygglet!


Hur skaffar jag Bygglet?

Enkelt! Boka en kostnadsfri demo med en av våra säljare, eller registrera ditt köp här på sajten. Så fort du har köpt Bygglet kommer du få en bekräftelse med inloggningsuppgifter och du är igång! Du får också en egen kontaktperson som ser till att ge dig en kick-start. Självklart kostar varken utbildning eller support något hos oss.


Jag är värdelös på datorer – kommer jag verkligen klara av det här?

Såklart du gör! Bygglet har idag 50 000 användare och 9 av 10 rekommenderar Bygglet. Vår framgång bygger på att systemet är så enkelt och förenklar ditt arbete. Du sparar massa tid och kan istället ägna dig åt det det roliga arbetet istället för tröttsam administration.

Så fort du bestämt dig för att köra Bygglet, blir du kontaktad av vår Customer Success avdelning som ger dig en kick-start för att komma igång. Många är igång på några timmar, andra behöver lite mer tid, men vårt gäng är med dig hela tiden. Vår hjälp är alltid kostnadsfri och du kan ringa så ofta du vill!


Jag har ett annat system, hur byter jag till Bygglet?

Generellt är det inte svårt att byta till Bygglet från ett annat projekthanteringssystem. Vi hjälper dig läsa in filer med artiklar, rabatter och kunder. Vårt Customer Success-team hjälper dig med några grundinställningar som är anpassade efter din verksamhet samt ger dig en kick-start och sedan är du igång! De finns med dig så länge du behöver. Några kunder är igång efter några timmar, andra behöver vår support en lite längre tid.


Hur snabbt kan jag få tillgång till Bygglets program?

Det går supersnabbt! Så fort vi fått in din beställning, skickar vi ut en bekräftelse samt inloggningsuppgifter till dig. Sedan kan du köra igång direkt!


Hur lång kötid har ni till er support?

Ringer du oss, då har du normalt ett svar inom 2 minuter. Skickar du ett mail istället? Då har du svar inom en timme. Och sedan når du oss snabbt via chat. Det tycker vi är viktigt, ni skall inte behöva slösa tid i telefonkö eller skicka mail som känns som att de inte kommer fram.


Är du kund och har fler frågor? Testa vårt supportcenter istället!